Back to top

Mare i filla detingudes a Reus per estafar una altra filla cobrant la seva devolució de la renda

La víctima, filla i germana de les detingudes, va detectar moviments fraudulents al seu compte bancari. En total van estafar-li 2.235 euros provinents de la devolució de la renda

Els Mossos d’Esquadra de Reus van detenir el passat 12 de juliol dues dones, mare i filla, de 54 i 22 anys, com a presumptes autores d’un delicte d’estafa.

La investigació comença el 2 de juny quan la víctima, filla i germana de les detingudes, va presentar una denúncia a la comissaria de Guàrdia Urbana manifestant que havia patit una estafa bancària. Segons va explicar, s’havia presentat a la delegació d’Hisenda per entregar la renda de l’exercici 2021 i allà l'havien informat que ja l’havia realitzat i que, fins i tot, ja havia cobrat la devolució.

A partir de la denúncia, agents de la unitat d’investigació de Reus van comprovar que la denunciant era l'única titular del compte bancari on s’havien realitzat els moviments fraudulents i els diners retirats coincidien exactament amb la quantitat retornada per la declaració de la renda.

Gestions d’investigació van descobrir que la mare de la víctima, mitjançant l’engany, havia sol·licitat a un gestor que realitzés la declaració de la renda de la seva filla. Els mossos van comprovar també que les beneficiàries dels traspassos bancaris anaven a nom de la mare i germana de la víctima. En total van estafar-li 2.235 euros.

Per tot això, els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts les dues dones per un delicte d’estafa. Les detingudes van declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial quan siguin requerides.

Paraules clau:

Notícies relacionades