Back to top

Marina Berasategui, nova secretària d'Habitatge de la Generalitat

La regidora reusenca ha estat nomenada aquest dimarts durant el procés de remodelació que s'està duent a terme al Govern Català

La trencadissa en el sí del Govern de la Generalitat ha obligat a moure càrrecs de confiança i també directors de serveis territorials i secretaris de departaments. Això està provocant que en els darrers dies s'hagin acomiadat diverses persones i se n'hagin nomenat de noves. El darrer anunci que afecta un dels representants de la ciutat s'ha oficialitzat aquest dimarts. La regidora d'Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Reus, Marina Berasategui, és la nova secretària d'Habitatge i Inclusió social del departament de Territori i Sostenibilitat.

Berasategui compaginarà el càrrec a Barcelona amb l'Ajuntament, perquè considera que "l'encàrrec que se'm fa de mantenir les meves competències a Reus es fa en un context pocs mesos abans d'acabar l'obra de govern i farem tot el possible per compatibilitzar les meves obligacions com a regidora. Però també és cert que estem en un moment madur del mandat i de recollir tot el que hem anat fent". Ara bé, el partit va aplaudir en el seu moment el cas de Montserrat Vilella, exregidora a l'Ajuntament que compaginava també un alt càrrec a la Generalitat. Aleshores es va assegurar que era "responsable" deixar l'escó a l'Ajuntament per centrar-se en la feina al Govern. 

El gran dubte, el Port

Esquerra a Reus va aprofitar l'anunci per fer una posada de llarg a la seu del partit, amb tots els regidors del grup municipal acompanyant la portaveu Noemí Llauradó, que també és la vicealcaldessa de la ciutat i la presidenta de la Diputació de Tarragona.

S'esclareixen les coses en diversos àmbits del govern republicà en solitari. De fet, aquest dimarts també s'ha oficialitzat el nomenament del reusenc Àngel Xifré com a delegat del Govern a Tarragona.

Però on queden dubtes és al Port de Tarragona. Esquerra està buscant com substituir a Josep Maria Cruset al capdavant de la infraestructura i de moment les persones contactades haurien dit que no, entre elles l'exregidor a Tarragona i exdiputat al Parlament, Sergi de los Ríos. 

Paraules clau:

Notícies relacionades