Back to top

En marxa la diagnosi de la canonada principal del CAT

S'ha introduït un aparell d'inspecció que permetrà recollir les dades necessàries per determinar l'estat estructural en què es troba la canonada.
canonada CAT

El CAT ha col·locat l'equip d'inspecció a la seva canonada principal per fer una diagnosi dels elements que la conformen. L'aparell recollirà dades al llarg de 75 km, entre el punt de captació a Camp-redó i Tarragona, i permetrà observar si hi ha algun tram afectat.

La primera sessió s'ha posat en marxa aquest dilluns i recorrerà 28 km des de l'Ampolla fins a Vandellòs. L'objectiu del projecte és treballar amb temps i reduir al màxim la possibilitat d'un nou col·lapse.

Causa principal del trencament

El projecte ha començat abans d'hora a causa del trencament de la canonada principal que va tenir lloc el passat 3 de gener al municipi de l'Ampolla. Després de l'estudi encarregat pel CAT sobre les causes de l'incident, les dades conclouen que es va produïr una contaminació del terreny produïda pel rec amb aigua amb una alta concentració de clorurs.

Canonada del CAT

2,25 milions d'euros

Una primera fase de diagnosi que suposa una inversió de 2,25 milions d'euros. La segona etapa, prevista pel 2021-2022 consistirà en la implantació d'un sistema de detecció online que alerti constantment de l'evolució estructural de la canonada.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades