Back to top

En marxa el Reus Plató!

Reus ja té una film office, un projecte que a la ciutat s'ha rebatejat com a Reus Plató. Estarà coordinat pel mateix personal del Centre de la Imatge Mas Iglesias i té l'objectiu de visibilitzar la capital del Baix Camp com un plató gegant que atregui l'atenció de les productores.
rodatge Joan  Masdéu

El consistori calcula que durant l'any 2017 la capital del Baix Camp va acollir una dotzena de rodatges, una xifra que s'espera multiplicar a partir d'ara amb la creació del Reus Plató.

La film office, estarà coordinada pel Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR), que s'encarregarà de promocionar la ciutat i fer les gestions pertinents. "La voluntat és facilitar al màxim la feina a les productores que s'interessin a rodar a Reus", explica la regidora de Cultura, Montserrat Caelles. En aquest sentit apunta que flexibilitzaran al màxim les taxes de rodatge "per ser més atractius i perquè quan els interessats hagin de triar entre una ciutat o una altra per rodar es decantin per Reus".

A hores d'ara les taxes que hauran de pagar les productores per rodatges no estan determinades, ja que els responsables del Reus Plató asseguren que variaran en funció de les necessitats del tipus de rodatge. El que tampoc s'ha aclarit és quin pressupost destinarà la regidoria de cultura a aquest projecte.

De moment l'Ajuntament posa a disposició els 15 espais que estan referenciats al catàleg de la Catalunya Film Comission com els teatres Bartrina o Fortuny, la Prioral, el barri Gaudí, l'antic escorxador, l'antic hospital, la boca de la mina o l'estació. Segons diu la regidora de cultura, la idea és que cada vegada hi hagi més localitzacions per ofertar: "ens agradaria tenir al catàleg altres espais de la ciutat com la Casa Navàs, joia del modernisme. Ara que té nous propietaris pot ser una bona oportunitat per parlar-ne".

Demà mateix la ciutat acollirà el rodatge d'una TV Movie ambientada als anys 70 titulada 'Cançó per tu'. A Reus ja fa un parell d'anys que el grup municipal de Ciutadans va proposar que es crees una Film Office a partir de l'èxit aconseguit per l'ECIR amb el curt 'Timecode'.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Paraules clau: