Back to top

Mas Miró comença la nova fase de rehabilitació que durarà tot l'any

Uns treballs que s'allargaran durant tot l'any i que tenen un cost de 400.000 euros, 160.000 dels quals han estat aportats per la Generalitat. L'objectiu és concentrar-se en l'estudi del pintor i la capella per tal d'obrir quan abans millor al públic
El Mas Miró en obres

Els estius a Mont-roig del Camp eren un element indispensable en la vida de Joan Miró. Si bé, la resta de l'any podia anar alternant altres indrets, com Nova York o París, les estades estivals al municipi del Baix Camp eren una constant. Tant en la seva vida com en la seva obra.

Precisament, tot just acaba de començar la nova fase de rehabilitació del que va ser la residència del pintor al territori, conegut com a Mas Miró. El pressupost és de 400.000 euros i la Generalitat n'ha aportat 160.000.

S'espera que les obres durin tot aquest any  i es concentren, sobretot, en l'edifici de l'estudi i la façana de la capella per tal de poder obrir portes al públic tan bon punt sigui possible. "El projecte sencer és ambiciós i per qüestions de finançament hem vist que atacar-ho tot de cop és complicat, per això l'objectiu és poder obrir el més aviat possible una part com l'estudi que és un dels llocs més emblemàtics", explica la directora de projecte de la Fundació Mas Miró, Elena Juncosa.

La finca, de deu hectàrees, va ser adquirida per la família Miró a principis de segle i forma part de la història del pintor tant com el mas. La idea de la fundació que ara ho gestiona és continuar aquesta fase de rehabilitació amb el conreu dels terrenys que l'envolten.

Uns terrenys que es llogaran a una empresa de la zona per al cultiu d'un hort ecològic i la plantació d'ametllers. "Dins de l'obra i del que marca l'obra i la personalitat de Miró no és només la casa sinó tot el que l'envolta. Un entorn que està desvirtuat per l'autovia però que ara es recupera conreant-les de nou", defensa Juncosa.

La Fundació Mas Miró es va crear al 2013 i des del 2015 gestiona la finca, que li va cedir la família. Abans d'aquestes actuacions, s'havia treballat, sobretot, en soterrar les línies de tensió elèctrica.

Paraules clau: