Back to top

Mas Miró guanya el premi al millor projecte de creació museística dels AMC

El premi AMC de Museologia està destinat a prestigiar, reconèixer i fer públics els millors projectes museològics i/o museogràfics de Catalunya

La Fundació Mas Miró ha guanyat el premi al millor projecte de creació museística en el marc de la VIII edició dels Premis AMC de Museologia de Catalunya. Aquests guardons honorífics i de caràcter biennal tenen per objectiu reconèixer exposicions temporals, experiències i activitats, projectes de creació o reforma de museus i equipaments patrimonials, així com trajectòries professionals del sector.

La Fundació Mas Miró ha estat la vencedora en la categoria de nous projectes en uns premis on han participat 25 candidatures d’arreu de Catalunya. El premi reconeix la recuperació i posada en valor d’un dels llocs més icònics de la geografia de Joan Miró. A més de ser el model de la seva cèlebre obra “La masia”, Mas Miró, origen de tota l’obra del geni català, té el privilegi d’haver estat casa i taller de l’artista durant tota la seva trajectòria. La seva obertura al públic va tenir lloc el 20 d'abril de 2018, 125è aniversari del pintor.

Uns premis molt estimats en el sector dels museus

El premi és de caràcter honorífic i ha suposat una gran satisfacció per a l’equip de la Fundació Mas Miró, doncs suposa un reconeixement del propi sector dels museus per la seva tasca en la divulgació de la cultura, l’art, i en concret de la figura de Joan Miró, en un moment en que les condicions sanitàries condicionen l’activitat cultural. Per tant, aquest reconeixement que entrega l’AMC encoratja a la fundació a seguir treballant.

El premi és més emocional que material, i està dotat amb una litografia creada expressament per l'artista català Josep Guinovart i una placa commemorativa de reconeixement de la institució. Degut a la situació sanitària l’entrega de premis resta en suspens. La voluntat de la Junta és poder fer l'entrega dels premis en un acte molt reduït amb els premiats abans de finalitzar l'any si la situació millora.

La Fundació Mas Miró rep aquest premi juntament amb el Museu d’Art de Girona, el Museu Marítim de Barcelona i els museòlegs Josep Maria Trullen i Gabriel Alcalde, aquest a títol pòstum.

Paraules clau:

Notícies relacionades