Back to top

El Mas Totosaus serà un nou Servei d'Atenció i Orientació a les Famílies

El termini d’execució de l’obra, que té un pressupost d'adjudicació de 200.000 euros, és de 8 mesos, amb la previsió d’acabar a l’octubre.

Reus recuperarà el Mas Totosaus, un maset aïllat projectat l'any 1906 per l'arquitecte reusenc Pere Caselles, i el destinarà a un nou Servei d'Atenció i Orientació a les Famílies (SOAF). L'espai és un edifici modernista amb un alt interès històric i patrimonial

Les obres de rehabilitació tenen un pressupost d’adjudicació de 199.900,71 euros (IVA inclòs) i les executa l’empresa Construcciones Asensio SL. El projecte de rehabilitació preveu rehabilitar l’edifici per adaptar-lo a les necessitats del nou ús tot mantenint al màxim l’essència original del mas.

El projecte conserva l’estructura de murs i distribueix els nous usos adaptant-se a les sales existents. Es conserva l’accés com a espai de porxo exterior, on s’hi instal·la una reixa metàl·lica per evitar intrusions. La sala central es destinarà a espai polivalent i de reunions, les dues sales posteriors es destinaran a despatxos, i la saleta contigua al porxo es destinarà a magatzem. Com a novetat, s’habilita nou bany adaptat, on hi havia l’antiga cuina. La planta soterrània s’aprofita com a espai d'instal·lacions.

El termini d’execució de l’obra, que té un pressupost d'adjudicació de 200.000 euros, és de 8 mesos, amb la previsió d’acabar a l’octubre. Fora del projecte s’executarà una rampa exterior per garantir l’accessibilitat al nou equipament.

mas totosaus

Un nou SOAF per a la ciutat

La realització de les obres al Mas Totosaus possibilita que la ciutat pugui créixer en el servei d'atenció i orientació a les famílies que fins ara s'ha concentrat al Mas Pintat i que, quan s'obri el nou Mas Totosaus, s'ampliarà i arribant també d'aquesta manera a un altre punt de la ciutat.

L’ampliació i descentralització del Servei és una petició expressa de les persones que han participat en l'Elaboració del Pla de les Famílies; i l’acció està inclosa en el Pla d’Atenció a les Famílies, aprovat el maig de 2022.

Paraules clau:

Notícies relacionades