Back to top

Mas Vilanova reclama tancar els parcs per evitar la prostitució

Els veïns de Mas Vilanova denuncien que no s'ha efectuat el tancament dels jardins de la zona. Aquesta és una proposta que es va aprovar als pressupostos participatius de l'any passat i que encara no ha vist cap moviment.
Els veïns de Mas Vilanova denuncien que no s'ha efectuat el tancament dels jardins de la zona.

Les places de la Festa Major i del Seguici Festiu segueixen sense portes. La petició que va ser aprovada als passats pressupostos participatius encara no s'ha efectuat, tot i que en un anunci en premsa impresa l'Ajuntament ho afirmés. La proposta, amb un pressupost de 20.000 euros, demanava tancar els jardins durant l'horari nocturn com ja es fa en els altres passejos adjacents. Això aturaria els aldarulls nocturns, la prostitució i el consum d'alcohol i drogues que preocupen els veïns de Mas Vilanova. "Es genera una il·lusió per poder participar, i després veus que un any i mig després no hi ha res del que s'ha parlat", explica el president de l'Associació de Veïns Mas Vilanova, Valentín Rodríguez. "Jo no crec que els propers pressupostos participatius, on se'ns demana que votem, s'executaran", lamenta el veí Jordi Pouget. "Aquí a les nits tenim prostitució i venda de drogues", afegeix.

Un dels altres temes que preocupa el veïnat és el futur del passeig Misericòrdia. Els veïns reconeixen que aquest és un espai emblemàtic i reclamen estar al corrent dels propers canvis i decisions. "La proposta de Mas Vilanova és que tots els partits polítics per escrit al seu programa deixin clar que qualsevol actuació al passeig i al seu entorn ha de comptar amb els consens dels veïns de la zona i ciutadans de Reus que vulguin dir la seva opinió", ha manifestat Rodríguez.

D'altra banda, el veïnat també denuncia la falta de neteja i manteniment de la via pública de l'entorn del Mas Vilanova. Una situació que els preocupa especialment per les dues escoles que hi ha a la zona.

Paraules clau: