Back to top

Mayte Vieta, la primera artista catalana que presenta una exposició al Castell de Vila-seca

L'artista catalana Mayte Vieta ha presentat la seva última exposició. El muntatge d'art contemporani es nodreix dels seus somnis i és la primera presentació d'una dona que s'ubica al Castell de Vila-seca.

L'Ajuntament de Vila-seca i la Fundació Vila Cases aposten per quart any consecutiu pel foment d'exposicions culturals a la ciutat. En aquesta ocasió, les instal·lacions del Castell de Vila-seca són les que acullen a partir de divendres dia 8 de juliol i fins al 13 de novembre l'exposició COSMOS: Mirar en la foscor entre les estrelles. Una proposta fotografiada per l'artista catalana Mayte Vieta. L'artista difon i aprofundeix entorn l'art contemporani per no deixar indiferent a cap dels seus visitants. Tanmateix, tot i ser un art que compta amb grans professionals, ella considera que ho tenen realment difícil per compartir les seves creacions amb la resta de Catalunya i Espanya, a diferència d'altres companys i companyes internacionals. 

Les imatges que es presenten han estat adaptades a les 4 estances principals del castell i pretenen que el públic les interpreti a partir dels seus sentits i mitjançant un viatge que els permeti fugir de la realitat. Es representa també la fragilitat de les persones a través de la foscor i les estrelles.

La Regidora de Cultura de Vila-seca, Manuela Moya i la Comissària i Assessora d'Art de la Fundació Vila Cases, Natàlia Chocarro, asseguren que volen fomentar diverses tipologies de visites guiades enfocades, sobretot, a les escoles, per tal de tractar didàcticament el futur del planeta. 

Finalment, l'alcalde de Vila-Seca, Pere Segura, ha afirmat que les visites seran gratuïtes durant tot el mes de juliol. El seu objectiu principal és apropar una experiència cultural única a tots els racons de la ciutat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades