Back to top

"A media voz" rep el premi Ciutat de Reus del Memorimage

La pel•lícula cubana "A media voz", de Heidi Hassan i Patrícia Pérez, guanya el premi Ciutat de Reus, mentre que "La vuelta de San Perón", de Carlos Müller, s'ha emportat el premi Cinema-Rescat i el premi del Públic.

La quinzena edició del Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus, ha estat diferent de les altres, sense públic presencial, però amb un nombre similar de films presentats. El guanyador ha estat "A media voz", de Heidi Gassan i Patrícia Pérez, que s'ha endut el premi Ciutat de Reus. La pel•lícula narra, amb un llenguatge audiovisual molt ric i original, el sentiment de nostàlgia i amistat, de les arrels i l'exili a través d'una generació de cineastes cubanes emigrades del seu país.
El film "La vuelta de San Perón", de Carlos Müller, s'ha emportat el premi Cinema-Rescat i el premi del Públic. És un llargmetratge que recupera una cinta en 16mm trobada en una caixa de pizza a l'Argentina.
Finalment el premi MemoriJove ha estat per "La batalla per les xarxes", de David Fontseca, una reflexió sobre el poder de les xarxes socials i les "fake news" en els moviments socials més importants. 
El Memorimage ha comptat amb més de 2.600 espectadors, però el públic podrà continuar veient, via online, fins el 24 de desembre, una selecció de les pel•lícules participants.

Palmarès del Memorimage 2020

  • PREMI CIUTAT DE REUS:

         "A media voz", de Geidi Gassan i Patrícia Pérez Fernández  

  • PREMI CINEMA-RESCAT

         "La vuelta de San Perón", de Carlos Müller

  • PREMI DEL PÚBLIC

         "La vuelta de San Perón", de Carlos Müller

  • PREMI MEMORIJOVE

         "La batalla per les xarxes", de David Fontseca

Paraules clau:

Notícies relacionades