Back to top

El Memorimage serà virtual

Les restriccions de l'aturada social deixen en stand by la cultura. Un fet que afecta les programacions dels teatres i altres festivals com l'Accents o el Cicle Grans Mestres.

Les darreres restriccions de l'anomenada "aturada social" suspenen les activitats escèniques i musicals, incloent teatres, concerts i cinemes. A Reus, la mesura afecta de ple a festivals com l'Accents, el Cicle Grans Mestres o el Memorimage, que s'havia de celebrar del 4 al 7 de novembre. Des de l'Ajuntament asseguren que el virtualitzaran. Reus només fa una setmana que suspenia la Fira del Circ de Catalunya, el Trapezi. Ara, s'hi suma la cancel·lació del Memorimage, el Festival Internacional de Cinema amb imatge d'arxiu. Des de l'Ajuntament, expliquen que se celebrarà, però de manera telemàtica.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, explica que "el Memorijove ja el vam crear de manera telemàtica i teníem un pla B per si havíem de substituir la presencialitat del festival per la virtualitat".

Els teatres, en 'stand by'

Els teatres de Reus, entre ells el Fortuny havien d'acollir propostes del Cicle Grans Mestres, del Festival Accents, o espectacles com 'La Flauta Màgica'. El gerent del Teatre Fortuny de Reus, Josep Margalef, lamenta que "la programació ja estava molt tocada i, ara, hem de seguir posposant espectacles quan queden poques dates per encabir-les". Des del sector cultural, recorden que darrere d'un espectacle hi ha tècnics, tramoistes, electricistes i un llarg etcètera de treballadors que veuen com es queden sense feina.

Paraules clau:

Notícies relacionades