Back to top

Menys alumnes per aula el curs 2021 - 2022

A principis de juny es definirà el mapa escolar definitiu amb vista l'any vinent. De moment les sol·licituds són inferiors a les places oferides.

El curs vinent es reduirà la ràtio d'alumnes per aula. Aquesta és una eina que busca continuar lluitant contra la segregació escolar en una conjuntura en la qual, també, hi ha menys increment demogràfic a la ciutat de Reus. 

De fet, el padró per al curs 2021 - 2022 registra un centenar menys d'alumnes que l'actual. Això ha permès al sistema educatiu redefinir les ràtios sense haver d'eliminar cap grup o línia. Això vol dir que es mantenen els mateixos, per bé que ja hi ha hagut retallades de grups en diversos centres educatius durant els darrers anys, alguns dels quals han comportat mobilitzacions per part de les escoles afectades i els pares i mares. No és el cas d'aquest proper curs que, tot i així, registra també menys sol·licituds de les oferides.

Així doncs, segons les dades d'educació, de moment, s'han rebut 910 sol·licituds per a escolaritzar criatures de les 944 places oferides. Amb tot, des de l'Ajuntament, asseguren que encara queda temps, el dibuix definitiu del curs vinent el coneixerem la primera setmana de juny. El regidor d'Educació, Daniel Recasens, també defensa que una sobreoferta hagués estat contraproduent en la lluita contra la segregació escolar. 


optiques visio

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades