Back to top

Menys multes per excés de velocitat al Baix Camp durant el 2016

Actualment, el Servei Català de Trànsit té col•locats onze radars al conjunt del Baix Camp. D'aquests, n'hi ha dos que són especialment actius. Un d'ells, el que s'ubica entre la C-14 amb incorporació a la T-11, ha acumulat més de 15.000 multes l'any passat
Radars

Les multes per excés de velocitat al Baix Camp han notat un descens durant el 2016. Mentre que fa tres anys, les sancions fermes s'elevaven a més de 40.000, l'any passat es van reduir a poc més de 36.000. A tota la comarca, hi ha onze radars fixes del Servei català de Trànsit. D'aquests, n'hi ha un parell que destaquen especialment per la seva activitat. Es tracta del radar de la T-11, amb 6.000 sancions que es tradueixen en quasi 300.000 euros i el de la N-420a, que acumula més de 15.600 multes i prop de 700.000 euros recaptats. Des del Servei Català de Trànsit assenyalen que la funció dels radars no és recaptatòria, sinó que es vetlla per la seguretat dels conductors, especialment d'aquells que utilitzen les vies de la comarca habitualment. Així ho assenyala Eusebi del Olmo, cap del Servei Territorial de Trànsit de Tarragona.

Darrere la col·locació d'un radar, hi ha un estudi que sustenta la seva ubicació i que depèn de la sinistralitat de les vies. Recentment, una de les grans novetats a les vies de la província és la instal·lació d'un radar de tram de quatre quilòmetres a l'A-7, al terme de la ciutat de Tarragona. A dia d'avui, calcula la velocitat mitjana del tram i només sanciona en cas que aquesta sobrepassi les normes de la via. Ara bé, del Olmo assenyala que no s'ha d'abaixar la guàrdia i fer prevaldre la seguretat per davant de la possible sanció. I és que un dels elements que a dia d'avui cal revertir és justament la por que els conductors encara mantenen per les multes.

L'estiu és l'època de l'any en què es concentren més multes, tenint en compte l'alt índex de visitants que acumula la demarcació. Ara per ara, el Servei Català de Trànsit no té previst cap nova incorporació de radars al conjunt del territori.

Paraules clau: