Back to top

El Mercadal clama justícia pels presos polítics

MIlers de persones es mobilitzen a la capital del Baix Camp contra el sistema judicial espanyol el dia que ha començat el judici del Procés. Un grup ha intentat pujar al balcó de l'ajuntament de Reus per penjar la pancarta "Fake Justice" tot i que finalment no ho han aconseguit.
mercadal

La plaça del Mercadal s'ha omplert aquest dimarts al vespre per reclamar justícia i reivindicar que el dret a l'autodeterminació no és un delicte. Tot plegat durant la primera jornada del judici contra els polítics i activistes socials catalans empresonats pels fets del 20 de setembre i l'1 d'octubre del 2017.

mercadal

La plaça del Mercadal ha tornat a viure un vespre de reivindicació massiva, amb pancartes i consignes que feia temps que no es veien ni se sentien. A totes elles cal sumar-hi les del 'Fake Justice', un moviment de l'ANC que busca denunciar que la justícia espanyola no és imparcial. 

Precisament, la pancarta ha tornat a ser el centre de la polèmica. Els organitzadors de la manifestació, l'ANC, ha reclamat la seva col·locació al balcó de l'Ajuntament, com fa dies que demanen. Davant la negativa de l'alcalde a penjar-la, que ahir donava la seva versió al plenari municipal, la plaça ha cridat en contra de Carles Pellicer. De fet, un grup de manifestants han intentant pujar al balcó de l'Ajuntament per penjar el missatge que ja llueix en d'altres consistoris, però finalment no han aconseguit accedir als despatxos que donen als finestrals de l'edifici. 

Mercadal

Aquest ha estat el darrer dels actes convocats durant el primer dia del judici pel procés. Aquest matí, els advocats del col·lectiu 1-O de Reus s'han mobilitzat a les portes dels jutjats de Reus. També a les 12 del migdia hi ha hagut concentracions als centres de treball, tot i que de forma minoritària. De fet, la principal manifestació al migdia ha estat a la plaça del Mercadal, on els representants polítics i els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat han guardat silenci a les portes del consistori.

Paraules clau:

Notícies relacionades