Back to top

El Mercadal pot ser plaça castellera de 10

El Mercadal es podria convertir en plaça de castells de 10 aquest dissabte. Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella de Valls van assegurar ahir al magazín de Canal Reus TV, Avui per Demà, que si no hi ha cap entrebanc en l'assaig d'aquest divendres a la tarda, demà portaran el 3d10 a la Diada del Mercadal. Els Xiquets de Reus, per la seva banda, segueixen amb l'espina clavada de la tripleta màgica que asseguren haver treballat de valent per descarregar-la.
diada mercadal

D'aquesta Diada del Mercadal han passat 16 anys i el panorama ha canviat molt. Aquesta actuació s'ha convertit en un referent del calendari casteller i les colles han treballat moltíssim per portar noves estructures a plaça. Tant que aquest dissabte el Mercadal es podria convertir en plaça de 10, com a mínim això és el que han promès la Vella de Valls i els Castellers de Vilafranca.

"El castell de 10, aquest és l'objectiu que es va marcar la colla i ho intentarem fins al final, el problema en què ens trobem aquests dies les colles és que la situació del país absorbeix a tothom i és difícil saber quanta gent anirà als assajos i quantes camises arrossegarem a plaça", explica el cap de colla de la Vella de Valls, Albert Martínez. Un argument que també comparteix el responsable de canalla dels Castellers de Vilafranca, Àngel Grau, "les circumstàncies d'assaig no són les més favorables i la motivació dels castellers tampoc... tot i això la idea continua sent fer el castell de 10 acompanyat per la torre de 8 i el 4d9 net".

Els Xiquets de Reus, per la seva banda, afronten la Diada del Mercadal amb l'espineta clavada d'ara fa dos anys, quan no van aconseguir descarregar al complet la tripleta màgica. El 5d8, i el 3 i el 4d9 continuen sent l'objectiu. "Fa dos anys ens vam quedar amb la mel als llavis i l'any passat els dos intents desmuntats del 4 no van anar bé", explica el membre de l'equip tècnic dels avellana, Roger Ciurana. L'excap de colla espera que "el neguit d'estrenar dos castells de 9 a plaça no ens passi factura, el que sí que us puc assegurar és que la confiança, la motivació i els assajos hi són, només falta poder treure la feina que s'ha fet al patí a plaça".

La Jove de Tarragona, Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró diuen que també arriben a Reus amb proposta de màxims, això vol dir que l'espectacle casteller està assegurat.

Paraules clau: