Back to top

El Mercadal protesta contra les detencions d'aquest dimecres

Unes 150 persones s'han concentrat a Reus aquest vespre en contra d'una nova onada de detencions en el marc del procés independentista. La Guàrdia Civil investiga el presumpte finançament irregular de l'estada del president Carles Puigdemont a Bélgica.

150 persones s'han manifestat aquest dimecres al vespre a la plaça del Mercadal en contra d'una operació de la Guàrdia Civil que ha tingut lloc en diversos punts de Catalunya. Segons asseguren els protestants, es tracta d'una nova operació de descrèdit contra l'independentisme, que busca acabar d'enfonsar el moviment sobiranista i els protagonistes de l'1-O. Asseguren que es tracta d'una manipulació policial i que no hi ha fonament de causa. 

mercadal llibertat

Un reguitzell de detencions

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres diversos als dirigents de partits independentistes així com també d'altres personalitats vinculades al que, en el seu moment, es va conèixer com a 'Estat Major'. Segons publiquen diversos mitjans, entre els detinguts hi ha l'exdirigent de CiU, David Madí, l'exdirigent d'ERC, Xavier Vendrell, i l'empresari Oriol Soler, entre molts d'altres. 

El fons de la qüestió, d'aquesta nova operació contra l'independentisme, seria el suposat finançament irregular de l'estada de Puigdemont a Bélgica. Amb tot, també s'assenyalen delictes com el de desordres públics, que fa pensar que també hi ha alguna de les branques de l'operació podria anar dirigida contra l'estructura de Tsunami Democràtic, l'eina telemàtica que va mobilitzar milers de persones la tardor de l'any passat. 

mercadal

Paraules clau:

Notícies relacionades