Back to top

El Mercadal reclama la República Catalana

Fins a 300 persones s'han concentrat aquest dijous al vespre a la plaça del Mercadal per fer un crit a la proclamació de la República Catalana. El Comitè de Defensa de la República va ser l'encarregat de convocar la concentració, a mitja tarda. Els crits només demanaven una cosa, posar sobre la taula els resultats de l'1 d'octubre.
Fins a tres-centes persones s'han concentrat aquest dijous al vespre a la plaça del Mercadal per fer un crit a la proclamació de la República Catalana.

Després d'un dia d'alts i baixos informatius, on bona part del país estava pendent de les declaracions del president Carles Pugidemont, Reus va tornar a sortir al carrer per reclamar la independència. Convocats pel Comitè de Defensa de la República, més de 300 persones van concentrar-se a dos quarts de nou del vespre a la plaça del Mercadal. La voluntat era reclamar que el Govern de Catalunya proclami la República en el plenari d'aquest divendres. A peu de plaça es tenia clar que calia continuar sortint al carrer tot i que també s'hi podien notar els nervis viscuts al llarg del dia i el cansament acumulat de les darreres setmanes. 

Durant la concentració es van llegir manifestos i es van poder veure cartells on es reclamava urgentment la proclamació de la república. L'acte va finalitzar amb la interpretació del Cant dels Segadors.

Paraules clau: