Back to top

El Mercadal torna a il•luminar-se per demanar l'alliberament dels ‘Jordis’

Com cada dia 16, la plaça del Mercadal s'ha omplert aquest divendres per reclamar l'alliberament dels 'Jordis' el dia que es compleixen quatre mesos que van ingressar a la presó. Sota el lema d'"Il•lumina la llibertat" els manifestants han encès les llanternes dels mòbils com a signe de resistència pacífica.
El Mercadal torna a il•luminar-se per demanar l'alliberament dels ‘Jordis’

Prop d'un miler de persones s'han concentrat a la plaça del Mercadal per demanar la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart el dia que fa quatre mesos que es troben en presó preventiva. Una manifestació que s'ha desenvolupat en paral·lel a les places dels Ajuntament d'arreu de Catalunya. Amb les llanternes enceses i els mòbils alçats, els manifestants han convertit de nou la llum en un símbol de lluita pacífica per exigir que surtin de Soto del Real. "Ja hi tornem a ser. La qüestió és no defallir i que la gent no es rendeixi, perquè és això el que volen. Encara que no tinguem ni els recursos, ni els diners, ni la gent pagada, seguim aquí protestant", expressa Gemma Capella.

Des de les entitats sobiranistes es mostren desconfiats que, tant els 'Jordis' com Oriol Junqueras i Joaquim Forn, puguin sortir aviat de la presó i apunten directament el Tribunal de Drets Humans. "Els tindran com a ostatges fins que Estrasburg no digui que no són culpables i els hagin de deixar anar. Els segrestadors sempre mantenen els seus ostatges fins a l'últim moment" ha assegurat amb contundència Jaume Ollé, coordinador de l'ANC de Reus.

Una opinió que també comparteixen alguns dels concentrats. "En aquests moments són ostatges polítics sense cap raó. Mentre estiguin en presó preventiva, és el jutge el que té la paella pel mànec i no sabem quan sortiran", manifesta Gregorio Simón, que també forma part dels Avis i Àvies per la Llibertat. En la mateixa línia, Albert Gairal subratlla que els 'Jordis' "són presos polítics i ostatges al mateix temps. Crec que fins que Europa no es posicioni, no sortiran".

Com s'ha fet fins ara, l'ANC i Òmnium preveuen repetir la concentració el dia 16 de cada mes a les places dels Ajuntaments fins que es produeixi l'alliberament dels ‘Jordis’. Tot dependrà, diuen, de la voluntat i l’esma dels manifestants, que aquest divendres han assegurat que no defalliran.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades