Back to top

El Mercadal es torna a omplir per recordar l'1 d'octubre

Milers de persones es manifesten a la plaça Mercadal en un acte que ha servit d'homenatge a alguns dels protagonistes del referèndum.
Concentració plaça del Mercadal

Reus ha tornat a viure una manifestació multitudinària com les que es van produir durant els mesos de setembre i octubre de l'any passat. Milers de persones s'han concentrat a la plaça Mercadal a partir de les 20:00 hores. Molts dels manifestants han arribat procedents d'alguna de les columnes que s'han format des de les 19:00 hores des de diferents punts del centre de Reus. En concret, a l'Institut Baix Camp, s'ha realitzat una concentració seguida d'una marxa. Una nova mobilització ha anat des del Teresa Miquel i el Prat de la Riba, tot passant per l'Institut Vilaseca i les escoles Pompeu Fabra i Joan Rebull per acabar desembocant a la cèntrica plaça de la capital del Baix Camp.  

Al centre de la plaça s'ha col·locat un escenari on hi havia tres dels bombers que van declarar per el seu posicionament durant l'1 d'octubre, representants dels advocats de l'1-O, el mecànic de Reus que es va negar a reparar un cotxe d'una agent de la Policia Nacional i un dels veïns de Mont-roig que fa uns dies ha declarat a Reus pels incidents que es van produir en aquest municipi del Baix Camp. 

Manifestació

A partir de les 20:30 la concentració del Mercadal ha evolucionat en una manifestació que ha recorregut els carrers del centre de Reus. L'itinerari de la mateixa ha passat per alguns punts ja 'mítics' del procés independentista a Reus com l'Hotel Gaudí, per seguir per la plaça de la Sang, plaça Prim, plaça Llibertat i acabar en un altre dels punts calents com la comissaria de la Policia Nacional. 

Minuts abans, a las 17:14 hores, els advocats voluntaris han enterrat una càpsula del temps al parc de l'1 d'octubre, un recipient ple d'objectes recordatoris de la jornada de celebració del referèndum del 2017. 

? #1O | Manifestacio pels carrers de #Reus pic.twitter.com/fHd8iRXWiW

Notícies relacionades