Back to top

El Mercat del Camp aporta la meitat de les donacions d'aliments

El programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus ha recol•lectat més de 1.100 tones de productes frescos en 6 anys. La meitat d'aquestes donacions les han fet cinc parades del Mercat del Camp. Per això, des de l'Ajuntament se'ls ha donat un reconeixement i se'ls hi ha agraït la seva col•laboració dins del projecte.
Mercat del Camp

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el consistori ha volgut reconèixer l'acció dels 5 paradistes del Mercat del Camp. Tots ells col·laboren en el programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus i han aconseguit aportar el 41% de les 1.125 tones recollides en aquests 6 anys.

"Entenem que és d'agraïr la feina que fan els paradistes que, dia a dia, decideixen quins són aquells aliments que ja no són comercials però són perfectament comestibles per donar-los a totes aquelles famílies que ho necessiten", explica la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella.

Un projecte que incideix de manera positiva en els àmbits social i ambiental i que consta de 3 fases: la recollida, el triatge i la distribució, realitzades pel personal del Centre Especial de Treball Taller Baix Camp.

El programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus recupera cada any 200 tones d'aliments frescos i cuinats, i permet que un total de 5.500 persones es beneficiïn d'aquest. Una de les accions de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és proveïr un adhesiu identificatiu als establiments que participen en el programa amb l'objectiu de ser reconeguts per la ciutadania.

Paraules clau: