Back to top

El Mercat del Carrilet: Crònica d'un any de girs

Queden moltes preguntes a l'aire de per què s'ha canviat la idea inicial al voltant de l'equipament i de per què no es va aprofitar el debat al plenari per encarar la solució definitiva.

La pròrroga del Mercat Carrilet és, evidentment, una de les notícies de la setmana. D'entrada per l'abast ciutadà que comporta, però sobretot per com d'inesperat es preveia, hores abans de l'anunci, un canvi en el full de ruta al voltant de l'equipament per part del govern municipal. I és que des que el sis de febrer del 2020, el regidor encarregat dels mercats a la ciutat, Carles Prats, anunciava el tancament del del Carrilet, la fermes amb la qual s'ha defensat la decisió fins a la sacietat ha estat envejable. 

I el debat obert des dels paradistes, que han recollit milers de signatures, i també des de l'oposició, que havien plantejat alternatives i fins i tot que fos la ciutadania la que votés el futur del mercat, no alterava en cap cas la planificació municipal. Com a mínim en aparença, perquè és evident que alguna cosa ha canviat per capgirar la situació i posposar el tancament tres anys. 

I aquest succés es diu pandèmia. El coronavirus ha frenat molts projectes municipals, encara que el govern hagi reiterat en diverses ocasions que els fulls de ruta del mandat segueixen en marxa i a tempo. Un d'ells és el de reforma de la zona de l'estació d'autobusos. Després que els ho hagués dit tothom, el govern ha decidit allargar la vida del mercat perquè no té sentit tancar-lo si no hi ha una alternativa que es pugui iniciar l'endemà d'abaixar la persiana. La decisió és intel·ligent, però no s'entèn perquè no es va aprofitar el debat al plenari municipal. 

Paraules clau:

Notícies relacionades