Back to top

Més de 100 persones a la Piraguada en defensa del riu Siurana

Els organitzadors calculen que s’han recaptat uns 700€ dels ingressos de les inscripcions a l’acte

Aquest diumenge 16 de maig la Plataforma pel Riu Siurana i l’entitat ecologista GEPEC-EDC han  organitzat una jornada reinvindicativa al pantà de Siurana, al terme municipal de Cornudella de  Montsant al Priorat. Més de 100 persones han assistit a aquesta jornada, que ha tingut com a  activitat estrella una piraguada col·lectiva fins al toll del Forn.  

L'activitat ha estat impulsada amb l'objetiu de donar visibilitat i manifestar-se en contra de l'espoli  continuat des de fa dècades pel qual el 90% de l’aigua del principal riu del Priorat es transvasa a  una altra conca i cap a una altra comarca, deixant-lo sec bona part de l’any i degradant tant la vida  natural com la vida econòmica de la comarca. Alhora, la jornada formava part d'una sèrie  d'iniciatives impulsades per aquestes dues entitats per tal de recaptar fons per sufragar els costos  legals derivats de la querella contra deos activistes de les dues entiats, denúncies presentades per  la Comunitat de "Regants" de Riudecanyes 

siurana

La jornada ha arrencat a mig matí amb un petit taller de fabricació de pancartes reivindicatives,  seguit de discursos del GEPEC-EDC i de la Plataforma pel Riu Siurana. Tot seguit, i com no podia  faltar en un diumenge assolellat, s'ha ofert un vermut popular a tots els assistents.  

A continuació una vuitantena de persones s'han traslladat en kayaks i canoes fins al toll del Forn  situat uns dos quilòmetres i mig pantà amunt al mateix riu Siurana. Un cop allà, s'ha fet un pícnic  de carmanyoles i els més valents fins i tot s'han banyat al toll. A la tarda s'ha tornat remant de nou fins a l’embarcador a una velocitat inferior a la del matí degut a un contravent intermitent.  

Els organitzadors calculen que s’han recaptat uns 700€ dels ingressos de les inscripcions a l’acte, el 67% de les quals van directament a sufragar les despeses legals dels membres de la Plataforma pel  Riu Siurana i del GEPEC-EDC que actualmente s'enfronten a la querella de la Comunitat de Regants  de Riudecanyes per uns actes reivindicatius pacífics realitzats al 2017.  

Les entitats impulsores volen donar les gràcies al Club Nàutic de Cornudella, que ha organitzat la  piraguada i ha deixat les seves instal·lacions i material de forma desinteressada, i també agrair als  seus monitors per donar el seu temps, també de forma desinteresada. Sense oblidar els diferents  comerços que s'han ofert com a punts d’inscripció a diferents pobles del Priorat i del Baix Camp  durant els dies previs a la jornada, així com a tota la gent tant del Priorat, del Camp de Tarragona i d’altres llocs d'arreu que han vingut a donar suport a la lluita per la defensa del riu Siurana avui.  

Paraules clau:

Notícies relacionades