Back to top

Més de 1.000 escolars i 100 mestres participen a l’”Hola, Sant Pere!"

Canal Reus TV ha organitzat, per segon any consecutiu, l'"Hola, Sant Pere", l'esdeveniment festiu en què els nens i nenes de la ciutat són els encarregats de donar la benvinguda a la Festa Major de Sant Pere realitzant un mosaic gegant amb la figura d’un dels elements del Seguici Festiu. Si l’any passat la Mulassa va ser la gran protagonista de la festa, enguany s’ha escollit un dels elements més emblemàtics de la ciutat: l’Àliga.

#HolaSantPere 2015


Fotografies: José Carlos León

La creació del mosaic, que ha ocupat la major part de l'acte, ha començat a partir de les 10 del matí. Després, l’Àliga de Reus ha ballat amb la canalla al mig de la plaça gràcies als portadors d’aquest element i a la música de l'Aula de Sons.

La festa ha finalitzat amb un esmorzar elaborat pel Gremi de Pastissers Artesans de les Comarques de Tarragona. Com l’any passat, l'artista reusenc Trifon Maynou ha estat l'encarregat de perfilar sobre la plaça del Mercadal la silueta d'aquesta àliga d'enormes dimensions.

Durant l'acte, una avioneta ha sobrevolat l'espai per tal de copsar l'esdeveniment des de l'aire, amb vista d’ocell. El vídeo que mostra el resultat del mosaic “Hola, Sant Pere!” s’estrena aquest dijous a Canal Reus TV i s'emetrà fins que finalitzi la Festa Major de Sant Pere.

A més, durant l'acte un equip d'aquesta casa ha gravat un programa especial de l’”Avui per Demà” conduït per Sílvia Sagalà que s'emetrà aquest dimarts a les 17:30 h. "Hola, Sant Pere!" ha estat organitzat per Canal Reus TV i compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Joventut i de la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, de l’Aeroclub de Reus, de l’Aula de Sons, de l’Àliga de Reus, de Tomàs Barberà, del Gremi de Pastissers Artesans de les Comarques de Tarragona; i amb el patrocini de Borges i Elring Klinger.