Back to top

Més de 115.700 alumnes comencen dilluns el curs escolar a les comarques de Tarragona

El personal docent arriba als 9.120, dels quals 423 són noves contractacions per fer front a les circumstàncies excepcionals de la pandèmia.

L'escola es presenta com el lloc més segur per un infant i adolescent fora de casa seva. Així ho indica Jean Marc Segarra, director dels Serveis Territorials del Departament d'Eduació. 

Perquè això sigui possible; cada centre educatiu haurà de tenir accessos per torns i amb mascareta pels majors de 12 anys i també als 6 anys durant els primers 15 dies; sortida al pati per torns i amb mascareta; desinfecció i ventilació d'espais i l'ús de gel hidroalcohòlic i rentat de mans de l'alumnat i professorat, en un curs marcat per la pandèmia.

Inversions en personal

Per poder donar resposta a les circumstàncies del curs actual, s'invertiran 370 milions d'euros a tot Catalunya per a la contractació de personal docent, ple pla d'educació digital i pel pla de millora d'oportunitats educatives.

S'ha incrementat el nombre de docents en 423. Personal a banda, també neixen dos instituts escola al territori: a Cambrils i al Vendrell, que se sumaran als 5 equipaments ja existents.

Pla d'educació digital de Catalunya

Es repartiran un total de 300.000 ordinadors portàtils arreu de Catalunya per als alumnes de 3r d'ESO fins a la postobligatòria, el que significa una inversió que frega els 100 milions d'euros.

Educació també facilitarà 110.000 paquets de connectivitat per a l'alumnat vulnerable de totes les etapes amb la finalitat d'assegurar que pugui seguir les classes des de casa seva en cas de confinament per quarantena.

L'espai de menjador, obert tot el curs

Una de les altres novetats és el manteniment dels ajuts de menjador durant tot el curs. En cas de confinament de centres educatius, es garantiran els ajuts de menjadors a tots els alumnes beneficiaris.

Paraules clau:

Notícies relacionades