Back to top

Més de 1800 persones surten en bus de Reus per manifestar-se a Barcelona

Les entitats independentistes i en favor de la democràcia han organitzat una nova manifestació multitudinària a Barcelona per reclamar l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Des de Reus han sortit 26 autobusos que han portat més de 1800 persones a la capital catalana.
gent

Al voltant de les 8 del matí han començat a arribar els autobusos que havien de portar a Barcelona uns mil vuit-cents manifestants. Riuades de gent, amb molts distintius grocs, estelades i pancartes, han omplert l'avinguda de Riudoms de Reus i han anat pujant a l'autobús que tenien assignat. Tots ells tenien molt clar els motius pels quals volien participar a la manifestació d'aquest diumenge. El Jaume Verge, de Reus, ens explica que creu que hi ha d'anar "per defensa dels drets, per dignitat, perquè crec que el govern de l'estat espanyol ens està matxacant, i crec que hem de manifestar el nostre dret a la llibertat...".

Vera Jofré afegeix que "anem allà perquè estem molt indignats que gent, que són bona gent, que estiguin a la presó; que tenen fills, que tenen família... i és una pena que abans de jutjar-los pel que han fet, que ja estiguin a la presó, qui els abonarà tots aquests anys que s'hi poden estar abans que els jutgin? Doncs estem indignats. La Felicidad Jordan diu que "ho trobo una injustícia; és que és tant aberrant, és una història que dius: no pot ser realitat! Les persones que ens representen els tenim engarjolats i per causes que no són, que estan inventades, que no podem fer una altra cosa que apoiar-los, que manifestar-nos... i donar-los ànims, molts ànims".

Després de carregar banderes i pancartes amb la cara dels polítics que estan a la presó o a l'exili, la comitiva d'autobusos ha arrencat cap a Barcelona. Avui el temps ha acompanyat.

Paraules clau:

Notícies relacionades