Back to top

Més de 2000 persones es manifesten per la Diada a Reus

La marxa de l'Esquerra Independentista del Camp de Tarragona finalitza al passeig Mata, on s'hi ha fet l'acte polític, amb parlaments i la lectura del manifest.

Sota el lema 'La lluita és l'únic camí!', ha arrencat des del Mercat Central de Reus la manifestació de l'Esquerra Independentista del Camp de Tarragona, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Un acte que ha recuperat la mobilitat després que l'any passat, a causa de les restriccions per la pandèmia, s'hagués de fer estàtic, en format de concentració.

Després de recórrer el carrer de Sant Joan, la plaça del Prim, el carrer Llovera i el carrer Ample, la manifestació ha fet parada al passeig Mata per dur-hi a terme l'acte polític. En ell hi han intervingut els Sanitaris per la República, persones encausades en diverses mobilitzacions, l'exalcalde dels Guiamets, i militant de la CUP, Miquel Perelló, i la diputada per la CUP a Tarragona Laia Estrada.  

Ni pactisme ni autonomisme

Els parlaments polítics han destacat la necessitat de trencar amb l'estat per alliberar-se de la repressió espanyola i poder exercir l'autodeterminació, "només així podrem viure en una societat més justa". Però per aconseguir-ho, han afegit, cal continuar lluitant, cal omplir els actes de la Diada "per demostrar que la gent està activa, que la gent està implicada, i que la gent no es rendeix", com ho han fet avui les més de 2000 persones que s'han manifestat pels carrers de Reus.

Laia Estrada, diputada de CUP, parlaments 11S

Han denunciat que el Govern de Sánchez parla de diàleg per retornar a l'autonomisme ja caduc. Però les crítiques també han estat pels Mossos d'Esquadra i pel Govern Català, que exerceix d'acusació particular a causa dels atestats del cos policial.   

Paraules clau:

Notícies relacionades