Back to top

Més de 300 alumnes participen al Taller de la Llotja

L'activitat permet simular les transaccions de compravenda que es duen a terme a l'històric Mercat dels Dilluns de Reus

La Cambra de Comerç i la Llotja de Reus acullen aquests dies a la tercera edició del Taller de la Llotja. Més de tres-cents alumnes de quart d'ESO, batxillerat i cicles formatius de diferents instituts de la demarcació coneixeran el funcionament de l'històric Mercat dels Dilluns de Reus. La iniciativa l'organitzen els estudiants Cicle Formatiu de Grau Superior d'Assistència a la Direcció de l'Institut Baix Camp.

La Llotja de la Cambra de Comerç de Reus és el lloc d'acollida de compradors i venedors on es fan els intercanvis comercials per acordar els preus de productes com les avellanes o les garrofes. Gràcies als tallers els alumnes aprenen de primera mà com funcionen els mecanismes d'aquest sistema de negociació.

Funcionament del Taller

Els joves es distribueixen en grups de quatre o cinc persones, uns representen als compradors i els altres als venedors. Els alumnes han d'arribar a un acord per posar preu als diferents productes que se'ls dona i per aconseguir-ho, han de tenir en compte el context i els condicionants que poden fer variar el preu, simulant una situació real.

En acabar, els alumnes han estat obsequiats amb una bossa amb diferents productes que es cotitzen a la Llotja.

Paraules clau:

Notícies relacionades