Back to top

Més de 3.000 persones reclamen un estudi sobre la qualitat de l'aire

Convocats per la plataforma CelNet, la manifestació s'ha dirigit fins a la seu de l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona per fer sentir el seu malestar.
mani

Amb mascaretes facials per tapar les vies respiratòries, més de 3.000 persones s'han mobilitzat a Tarragona per reclamar mesures urgents i conèixer què es respira a la demarcació.

L'accident greu que va tenir lloc aquest dimarts ha fet sortir al carrer a la ciutadania que demana explicacions i una millor comunicació en situacions de risc químic. La plataforma Cel Net ha estat la impulsora d'aquesta marxa, que ha començat a la plaça de la Font. Ha estat en aquest punt de la ciutat tarragonina on la multitud ha conegut en directe el traspàs de la tercera víctima de l'accident d'IQOXE. S'ha fet un minut de silenci en el seu honor.

mani

Des de Plataforma Cel Net recorden que el complex petroquímic tarragoní és el més gran del sud d'Europa amb una densitat de població molt elevada i lamenten que les mesures que s'haurien d'haver aplicat no s'implementessin i ara, s'hagi viscut un episodi tràgic com el que va tenir lloc el 14 de gener. El seu portaveu, Josep Torres, es mostra preocupat en matèria comunicativa.

mani

La marxa va traslladar-se fins a la seu de l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona, a l'avinguda Marquès de Montoliu. Allí, entre consignes reclamant més transparència i més seguretat, els manifestants van donar per acabada la concentració, enmig d'un ambient de preocupació i exigència de responsabilitats.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades