Back to top

Més de 350 persones rebutgen la inhabilitació de Torra a Reus

La plaça del Mercadal s'ha tornat a tenyir de groc aquest dilluns al vespre. Prop de 400 persones s'han concentrat per rebutjat la inhabilitació del 131è president de la Generalitat, Quim Torra. Una convocatòria que va sorgir de la mà de les entitats independentistes.

La decisió del Tribunal Suprem d'inhabilitar durant un any i mig el president de la Generalitat Quim Torra ha provocat reaccions arreu del país. Diferents entitats sobiranistes van convocar concentracions davant dels principals ajuntaments del país a les set del vespre, mentre que a Reus la crida es va emplaçar a les 8 del vespre. Més de 350 persones van aplegar-se a la plaça del Mercadal amb cartells i pancartes que reclamaven la llibertat dels presos i exiliats, així com la defensa de la llibertat d'expressió. L'alcalde de Reus ha lamentat que es judicialitzi la política.

Inhabilitació en la setmana de l'1 d'octubre

torra reus mercadal

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Baix Camp van pronunciar un manifest en defensa de la llibertat d'expressió. Així mateix, van fer notar que la inhabilitació s'ha donat la mateixa setmana que es commemora l'1 d'octubre. En aquest sentit, es preveu una concentració dijous a un quart de nou del vespre per rememorar el dia del referèndum sobre la independència del 2017.

També es van poder veure cartells del CDR Reus. Les entitats convocants van demanar que els concentrats respectessin les mesures de seguretat sanitària en tot moment.  

Paraules clau:

Notícies relacionades