Back to top

Més de 450 alumnes participaran a la gimcana 'Cerc@selles'

Més de 450 alumnes procedents de 8 escoles de Reus recorreran els carrers de la ciutat per dur a terme la jornada 'Cercaselles', una gimcana sobre l'arquitecte reusenc Pere Caselles. L'activitat es realitzarà mitjançant l'ús d'una aplicació mòbil que posteriorment, després de trobar els 11 espais de referència de l'arquitecte, s'obrirà a l'ús públic. La gimcana acabarà a la Plaça Mercadal amb la creació d'un mosaic humà fet pels estudiants.
Cartell de la gimcana 'Cerc@selles'

Educació, cultura i tecnologia. Aquests són els tres elements que combina el projecte didàctic 'Cerc@selles'. I és que el proper dimarts dia 18, més de 450 alumnes, procedents de 8 escoles de la ciutat, participaran a la gimcana sobre l'arquitecte Pere Caselles. L'activitat compta amb 11 espais de referència que els alumnes, tots ells de primària, secundària i batxillerat, hauran de cercar.

"El projecte del Pere Caselles té un doble objectiu: respondre al desplegament de les competències dels nostres alumnes i arrelar-los al territori. Tenim tant de patrimoni a Reus que no podem permetre passar-ho per alt", explica la directora del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp, Francesca Segarra.

Els participants comptaran amb l'ajuda d'una aplicació mòbil que els permetrà cercar les pistes. L'objectiu és que aquesta aplicació pugui ser utilitzada posteriorment per tothom que ho desitgi. Els alumnes hauran d'omplir un segell amb tots els punts trobats i contestar diverses preguntes sobre la vida i obra de l'arquitecte. Una activitat que acabarà a la Plaça del Mercadal amb un mosaic humà.

Aquesta és l'última activitat que la capital del Baix Camp ha programat en el marc de l'Any Caselles. Una iniciativa que vol recordar i estudiar la vida i obra d'un dels arquitectes responsables de la transformació urbanística de la ciutat al segle XIX.

Paraules clau: