Back to top

Més de 450 confinats a les escoles de Reus

Hi ha una vintena de grups tancats per culpa d'una quarantena de positius als centres educatius. Els sindicats de professors demanen claredat i que se'ls expliquin els protocols de forma diligent.

Dues setmanes després de l'arrancada de curs, a la ciutat hi ha, segons dades del Departament d'Educació, més de 450 persones confinades als centres educatius. De les 71 escoles i instituts de Reus, 21 tenen alumnes o professors confinats. Tot plegat arran les mesures i protocols de seguretat establerts per la Generalitat i que ja han obligat a tancar 20 grups de forma temporal a la capital del Baix Camp.

GR Escoles COVID Reus

Concentració del professorat

Uns protocols que segons els sindicats de mestres no s'han explicat adequadament. Segons els sindicats de professors, en escoles diferents i davant de casos idèntics s'actua amb criteris diversos. De fet, critiquen que en algunes situacions, la decisió l'ha d'acabar prenent l'equip directiu. Davant les consultes que reben de centres d'arreu, no saben què respondre perquè ningú els ha explicat i detallat els protocols. 

Diuen els sindicats que des del juliol s'està demanant un catàleg dels protocols i mesures a seguir i que no se'ls ha donat hora per a una reunió d'avaluació de l'inici de curs fins al 14 d'octubre, un mes després del retorn dels alumnes a les aules. 

Per tot plegat han convocat una mobilització aquest dimarts, 29 de setembre, a les portes de la delegació a Tarragona del Departament d'Educació. 

Cartell Mobilització Professors 29/09/2020

Paraules clau:

Notícies relacionades