Back to top

Més de 5.000 metres quadrats de plaques solars a la depuradora de Reus

A finals d'aquest any, arrencaran les obres d'instal·lació de la planta solar fotovoltaica més gran de la ciutat.

Les instal·lacions de la depuradora d'aigua de Reus comptaran amb la planta fotovoltaica més gran de la ciutat. Segons les dades publicades al desembre de l'any 2021, per l’Institut Català d’Energia, Reus és la setena ciutat catalana i la primera de la demarcació dins el rànquing de municipis que més energia fotovoltaica amb autoconsum generen.

terreny plaques solars

Detalls de la planta solar

A principis de l'any vinent, s'espera que s'instal·lin les 1.440 plaques solars a les instal·lacions de la depuradora d’aigua de Reus, ubicada als afores de la ciutat. Les plaques solars s'instal·laran en una superfície de més de 5.000 m2 amb una potència total de 640 kW/h i una producció màxima d’1 milió de kW/h l’any. La planta solar fotovoltaica cobrirà bona part del consum de la depuradora, ja que produirà el 33% del seu consum anual

Aquest dilluns s'ha presentat el projecte i arrenquen els dos mesos d'adjudicació del projecte. Les obres d'execució tindran una durada de 4 mesos. El projecte, pressupostat en 680.000 euros i cofinançat per l’Agència Catalana de l’Aigua i la divisió d’Aigües de Reus, que hi aporta 118.000 euros. 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades