Back to top

Més de 500.000 euros per a la gestió de plagues i la recollida d'animals abandonats

La Diputació de Tarragona ha concedit enguany 529.959,36 euros a 154 municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, tant per a la gestió d'espècies plaga i invasores, com per a la recollida d'animals domèstics abandonats.
gestió de plagues

La majoria d'aquests ajuts es destinaran a reduir la proliferació de rates, coloms, rosegadors i paneroles a zones urbanes i periurbanes, tot i que també es faran servir per tractar altres espècies plaga com la processionària del pi, les vespes i la cotorreta de pit gris.

Gran part dels municipis situats a zones d'arrossars i espais humits al voltant dels nuclis urbans i urbanitzats del Delta de l'Ebre han sol·licitat aquest suport econòmic per fer front a la mosca negra i el mosquit tigre. En concret, 25 ajuntaments han demanat subvenció per dur a terme actuacions per reduir la proliferació de la mosca negra i 48 per al mosquit tigre.

Pel que fa als animals abandonats, 84 ajuntaments rebran una ajuda econòmica durant aquest 2018 per fer front a les despeses ocasionades per la recollida d'animals domèstics que troben abandonats durant tot l'any al seu municipi.

A banda d'aquest suport, la Diputació de Tarragona també col·labora amb el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) en el control dels mosquits Anopheles atroparvus i Culex modestus als arrossars del Delta de L'Ebre amb una aportació 50.000 euros i en el control de la mosca negra al riu Ebre amb 100.000 euros.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades