Back to top

Més de 620.000 euros per a la pacificació del trànsit al territori

Riudoms, Vilanova de Prades i Bellmunt del Priorat rebran subvencions per a la col·locació de nous semàfors i la intervenció en passos de vianants, entre altres.

A causa de la concentració humana i del gran nombre de desplaçaments que realitzen diàriament els seus habitants, els pobles i les ciutats són escenaris habituals de sinistres viaris. De fet, durant el 2021, el 35% de les víctimes mortals de trànsit van tenir lloc en l'àmbit urbà.

Davant d'això, el passat mes d'agost es va obrir una convocatòria de subvencions per a projectes de pacificació del trànsit a les travesseres i als seus entorns i, ara, el Servei Català de Trànsit ha ampliat amb 5 milions d’euros més el crèdit en subvencions als ens locals. De tots els ajuntaments presentats, més d'una norantena rebran subvenció i, concretament, al Camp de Tarragona hi ha 6 municipis inclosos, i 7 projectes que es posaran en marxa aviat.

Les actuacions, com els dèiem, seran dedicades a la pacificació de les zones urbanes. Si parlem de Baix Camp i Priorat, cal destacar les actuacions en diversos passos de vianants a Riudoms, millorant la seva accessibilitat i seguretat, la col·locació de diversos semàfors a la travessera de Vilanova de Prades i la millora a la travessera de la Mina de Bellmunt del Priorat.

Es tracta, finalment, d’un import total de 626.000 euros d’inversió al Camp de Tarragona que millorarà la seguretat viària d'unes 30.000 persones. No serà fins al 2024 que es tornaran a convocar subvencions d'aquest tipus.

Paraules clau:

Notícies relacionades