Back to top

Més de 800 persones han rebut ajuts per pagar la llum i el gas el 2017

La quarta convocatòria d'ajuts de l'Ajuntament de Reus per fer front als rebuts de l'electricitat i el gas, s'obrirà el pròxim 3 d'abril. En el darrer any, el consistori ha atorgat fins a 836 ajudes destinades a aquelles famílies sense recursos. Una xifra lleugerament inferior a la del 2016. Per accedir a la subvenció cal que els interessats hagin assistit als tallers d'estalvi energètic o hagin rebut assessorament individual i es comprometin a fer un bon ús de l'energia.
Més de 800 persones han rebut ajuts per pagar la llum i el gas el 2017.

La quarta convocatòria d'ajuts de l'Ajuntament de Reus per fer front als rebuts de l'electricitat i el gas, s'obrirà el pròxim 3 d'abril. En el darrer any, el consistori ha atorgat fins a 836 ajudes destinades a aquelles famílies sense recursos. Una xifra lleugerament inferior a la del 2016. La partida prevista per enguany consta de 143.000 euros, la qual han assegurat que és ampliable, en cas de necessitat.

Per tal d'accedir a aquesta subvenció cal que els interessats hagin assistit als tallers d'estalvi energètic, que es duen a terme als centres cívics, així com rebre assessorament individual i comprometre's a fer un bon ús de l'energia. La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha explicat que 'per valorar la sol·licitud l'interessat haurà de fer una declaració personal jurada en què es comprometi a dur a terme allò que s'explica en l'assessorament rebut'.

Amb els tallers d'estalvi energètic, han detectat que bona part dels sol·licitants de les ajudes no sabien que podien optar al bo social. 'A 105 persones, és a dir, el 34% de les persones que vam atendre, hem detectat que no tenen el bo social i no és responsabilitat nostra que el tinguin', ha afegit Vilella.

L'Ajuntament pagarà un import màxim per cada factura en funció dels membres de la unitat familiar. Les quantitats oscil·len entre els 45 i els 60 euros. La subvenció correspon als mesos més freds de l'any, entre desembre i març.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Paraules clau: