Back to top

Més beques al IX Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri

Més d'una vintena de ballarins participaran al Premi Internacional Roseta Mauri que tindrà lloc al Teatre Fortuny del 21 al 23 de març. La novena edició del certamen incorpora onze beques i vuit ajuts per a la formació.
IX Premi Internacional Roseta Mauri

El Teatre Fortuny de Reus acollirà una edició més del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri. 27 ballarins, la majoria d'ells catalans i dos internacionals, mostraran el seu talent durant els dies 21, 22 i 23 de març amb la presència d'un jurat professional presidit pel mestre de ballet del Royal Ballet de Londres, Ricardo Cervera. Henning Albrechtsen, Agnès Letestu  i Jone San Martín conformaran la resta de jurat.

Aquesta última, tal i com explica la coordinadora artística del certamen, Cristina de Anciola, "també és l'encàrregada del repertori contemporani per potenciar l'adaptació dels participants a nous llenguatges corporals".

La novena edició del certamen, i coincidint amb l'Any Roseta Mauri, augmenta el nombre de beques a otorgar. Els participants optaran a onze beques i vuit ajuts per a la formació, a banda dels premis econòmics dels tres primers guanyadors. Aquests opten a 5.000, 2.000 , 1.000 i 600 euros en funció de la posició. En la mateixa línia, la Royal Academy of Dance ha decidit incrementar l'estada de la seva beca per als concursants més joves.

Els guanyadors del Premi tindran l'oportunitat de compartir escenari en la gala del 23 de març amb destacats ballarins del panorama estatal com Filipa de Castro, Carlos Pinillos i Adela Ramírez, entre d'altres.

Paraules clau: