Back to top

Més d'un centenar de persones, a l'espera d'un trasplantament a la demarcació

Aquest 2021, s'han portat a terme 450 trasplantaments d'òrgans a Catalunya, un 32% més que l'any passat, però encara nivells inferiors als d'abans de la pandèmia.

1.101. Aquest és el total de persones de tot Catalunya que a hores d'ara continuen a l'espera d'un trasplantament d'òrgans, segons l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT).

A la demarcació de Tarragona, són 127 les persones en espera, la gran majoria per un trasplantament renal. A l'Hospital Sant Joan de Reus, i malgrat que no es porten a terme trasplantaments, hi ha un equip que coordina tot el procés i el manteniment dels òrgans.

Crida a la donació de teixits

Els professionals també destaquen que no només és important la donació d'òrgans, sinó també la de teixits. Segons l'Equip de Coordinació de Trasplantaments de l'Hospital Sant Joan de Reus, moltes vegades no som conscients que qualsevol pacient que perd la vida també pot ser un donant de teixits, els quals poden ajudar a altres persones a recuperar la visió o trasplantar pells cremades. 

Al llarg de tot el 2020, la donació de teixits que han coordinat els hospitals catalans, ha millorat la vida a més de 13.000 persones tant de Catalunya, de la resta de l’Estat, així com d’altres països europeus. 

Paraules clau:

Notícies relacionades