Back to top

Més d'un miler de dones ateses per violència masclista a la demarcació

Es tracta d'una xacra que segueix ben present al conjunt de la societat i la demarcació tarragonina no n'és una excepció. Avui repassem la incidència d'aquesta problemàtica al Camp de Tarragona.
feminisme

A poc més d'un mes per donar per acabat el 2019, els Mossos d'Esquadra comptabilitzen en 1.321 les dones que han hagut de ser ateses per violència masclista al Camp de Tarragona.

Es tracta d'una dada lleugerament inferior a la del 2018, tot i que en aquestes xifres no es contemplen les estadístiques de l'últim trimestre d'enguany. Tot i això, aquest any s'ha registrat una víctima mortal, que correspon a l'assassinat d'una jove reusenca de 17 anys a mans de la seva parella al mes de gener.

victimes

Si ens fixem en anys complets, l'any 2018 es van registrar el mateix nombre de trencaments de condemna, situant-se en 276 casos tant l'any passat com l'anterior.

Trencaments

De fet, si comparem el 2018 i el 2017, excepte els detinguts menors d'edat, que augmenten d'un any a l'altre, la resta de premisses que s'analitzen en la violència masclista a la regió policial del Camp de Tarragona van registrar un descens. Ara bé, si obrim el focus en anys anteriors, com per exemple 2016, les dades no són ni de lluny positives. De fet, els trencaments de condemna, els detinguts i les víctimes ateses van augmentar l'any passat.

dades

Segons les dades dels Mossos d’Esquadra fins al tercer trimestre d’aquest any 2019 s’han registrat 1.349 denúncies per violència masclista tant en l’àmbit de la parella com en l'àmbit familiar. Una situació que representa 347 denúncies menys que l’any passat, quan se'n van registrar prop de 1.700.

denuncies

Unes altres dades que donen una visió de la violència masclista a Reus són les que recull el Tribunal de Justícia envers les dones. Aquest òrgan col·legiat, que coincideix amb les tendències que demostren les dades dels Mossos, també detalla que les mesures judicials de protecció i seguretat de les víctimes s'han incrementat en els darrers tres anys. De fet, en el que portem de 2019 ja s'han declarat sis privatives de llibertat a la capital Baix Camp. En el cas d'ordres d'allunyament, les dades entre 2016 i 2018 són similar, properes a les 150. Enguany però, a falta d'un mes per tancar els comptes, se n'han demanat 88.

mesures

Telèfon 24 hores

En cas de patir violència masclista, existeix un telèfon gratuït, confidencial i operatiu tots els dies de l'any, les 24 hores del dia. És el 900 900 120.

Paraules clau:

Notícies relacionades