Back to top

Més d'un milió d'euros per al Centre Cívic Gregal

El nou centre cívic del nord est de la ciutat rebrà una inversió de més d'1 milió d'euros que permetrà la remodelació de la nau i els carrers del voltant

L'antiga nau magatzem de vins del Palau Boule, al barri Niloga acollirà el nou Centre Cívic Gregal inclòs en el Pla d'Acció Municipal 2019-2023. El Govern de Reus invertirà més d'un milió d'euros per al projecte que pretén dotar el sector nord-est de la ciutat d'un espai que fomenti el procés associatiu i la participació ciutadana. El projecte, a més a més també compta amb l'obertura d'una nova plaça a la cantonada dels carrers Castellvell i Gaudí davant del futur Centre Cívic que reduirà l'espai viari i donarà prioritat als vianants per a proporcionar un accés més pacífic de l'escola Maria Cortina i al pròpi centre cívic.

Aquest octubre està previst que s'adjudiqui el contracte de redacció de les obres d'adequació de la nau i les zones del voltant i el proper estiu es durà a terme la licitació de les obres que s'estima que finalitzin el primer semestre de 2023.

Objectius del projecte

  • Recuperar l'aire industrial en la imatge exterior de la nau, com a recordatori de l’esplendor que va tenir a l'època l’empresa del comerciant de vins, el Sr. José Boule (1860).
  • Obertura d'una nova plaça a la cantonada dels carrers de Castellvell i de Gaudí, que genera l'accés principal al centre cívic i un nou accés al col·legi. Aquest nou espai es ressalta amb una pèrgola urbana que completarà la façana de l'equipament.
  • Remodelació urbanística a l’entorn del carrer Castellvell: ampliació de voreres, reducció de l’espai viari amb un sol carril de circulació lenta i execució a la cruïlla amb el carrer de Gaudí d’una zona elevada de pas prioritari de vianants.

Les instal·lacions 

El programa funcional previst a la planta baixa inclou un vestíbul-recepció, set despatxos, una sala de reunions, un espai de joc infantil i família, un office, un nucli de banys, les escales-ascensor, l'escala intermitja, un bar i sala polivalent. A la primera planta hi haurà dos espais de trobada, una aula taller amb magatzem, el casal de gent gran, l'aula de formació doble amb possibilitat de compartimentació individual, quatre despatxos, un nucli de banys, una aula cuina, l'aula informàtica, vestuaris i una aula d'activitat física.

Paraules clau:

Notícies relacionades