Back to top

Més d'una vintena d'anys acollint a infants sahrauís

El programa "Vacances en Pau" ja està en marxa i diversos nens i nenes sahrauís passaran l'estiu a les terres catalanes. El Camp de Tarragona compta amb una vintena de famílies d'acollida. A Reus, només n'hi ha 2, una d'elles la Paquita Ferran que ja porta anys repetint l'experiència.
La Paquita Ferran amb la Iman Hemmed

Un any més, l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí Hammada permet que infants sahrauís vinguin a passar l'estiu a Catalunya amb una família d'acollida. La Paquita Ferran ja porta 22 anys obrint les portes de casa seva a aquests infants i, en total, ha acollit unes 12 nenes. La Iman, que té 11 anys, passarà l'estiu amb la Paquita i la seva família.

D’aquesta manera, la Paquita Ferran descriu a la Iman: “Molt educada i molt bona nena. La portem a les piscines, anem al mar… No em representa cap esforç i ho faig amb molta il·lusió”.

Durant els 60 dies que dura el programa "Vacances en Pau", la Iman gaudeix d'un estiu diferent. La nena collida, la Iman Hemmed explica que fan diverses activitats com anar a la platja, a la piscina, a la fira…

Tant l'Associació Hammada com l'Ajuntament de Reus, els ofereixen un gran nombre de facilitats. Les famílies d'acollida reusenques, com la de la Paquita, aprecien aquest tipus d'ajudes.

“L’Ajuntament ens paga els col·legis, les piscines i estem molt ben recolzats en aquest sentit. L’únic cost que té és alimentar-les i prou”, comenta la Paquita.

Al Camp de Tarragona, una vintena de famílies han acollit aquest estiu a diversos nens sahrauís. A Reus, només hi ha 2 famílies, una d'elles, la Paquita que anima a tothom a realitzar aquesta experiència tan enriquidora.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades