Back to top

El Mes de la Galera vol promocionar la gastronomia a Cambrils

Un total de 24 restaurants oferiran menús i plats especials en la 18a edició de la campanya, que estrena format i potencia les activitats relacionades

Cambrils dedicarà el mes de febrer a la galera i la cuina marinera. Amb la renovació d’aquesta coneguda campanya, el municipi enceta un nou pla estratègic per promocionar la seva gastronomia, reforçar l’impacte de les accions i seguir essent la capital gastronòmica de la Costa Daurada.

La 18a edició de la campanya de la galera, que es portarà a terme del 3 al 26 de febrer, arriba amb un canvi de format i un ampli programa d’activitats paral·leles. Per una banda, un total de 24 restaurants de Cambrils oferiran menús i plats especials al voltant d’aquest gustós crustaci de la cuina marinera, maridats amb vins i escumosos Torelló Viticultors. Per l’altra, s’han programat dues degustacions, quatre visites guiades, un taller familiar, una exposició, demostracions de vela llatina i passejades en llagut.

Programa d'activitats

Per a activitats amb inscripció prèvia cal escriure al correu peconomica@cambrils.org o trucar al telèfon 977 794 679 de dilluns a divendres de 8 a 15 hores. Per l’activitat “L’Ona vol ser científica” la inscripció prèvia es pot fer a través del museu@cambrils.org o el telèfon 977 794 528.

Divendres, 3 de febrer

GALERES EN VIU

  • De les 17 h a les 18 h, a la Confraria de Pescadors de Cambrils: Visita guiada a les instal·lacions. Vine i aprèn l’art de pescar galeres de la mà dels que tenen molt d’ofici i segueix el recorregut que fan les galeres des de les barques fins a la llotja. Aforament limitat. Inscripció prèvia.

Diumenge, 5 de febrer

VERMUT BOOMER AMB GALERES I FIDEUS

  • Venda de tiquets de les 11h a les 14 h, al Mollet del Rec del Port de Cambrils: Degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors de Cambrils, acompanyada d’actuacions musicals. Preu degustació: 5 euros.
  • De les 11.30h a les 13 h, a les escales reials del Port de Cambrils: Demostració de Vela Llatina a càrrec de l’ARJAU.
  • Passejades amb llagut adreçades principalment a la canalla, a càrrec de l’associació esportiva VENT D’ESTROP. Inscripció prèvia.

Divendres, 10  de febrer

GALERES EN VIU

  • De les 17 h a les 18 h, a la Confraria de Pescadors de Cambrils: Visita guiada a les instal·lacions. Vine i aprèn l’art de pescar galeres de la mà dels que tenen molt d’ofici i segueix el recorregut que fan les galeres des de les barques fins a la llotja. Aforament limitat. Inscripció prèvia.

Dissabte, 11  de febrer

MESTRES D’AIXA DE BUTXACA

  • A les 12 h, a la Torre del Port: Inauguració de l’exposició, co-organitzada pel Museu Marítim de Barcelona i el Museu Marítim de Mallorca, que recull els coneixements populars entorn de la construcció tradicional de vaixells de joguina, que s’ha transmès d’una generació a l’altra. Entrada gratuïta.

Horaris de visita
De l’11 de febrer al 21 de maig
Dissabtes d’11h a 14h i de 17h a 20h i Diumenges d’11h a 14h

Diumenge, 12 de febrer

L’ONA VOL SER CIENTÍFICA

  • A les 11h i a les 12:30h, a la Torre del Port: Activitat familiar amb contacontes i manualitat, a càrrec de Plàncton Divulgació i Serveis Marins. L’Ona és una nena molt curiosa que, gràcies als seus amics: Berni, el Cranc, i Vera, la Galera, descobrirà que de gran vol ser científica. Aforament limitat.

Divendres, 17  de febrer

GALERES EN VIU

  • De les 17h a les 18 h, a la Confraria de Pescadors de Cambrils: Visita guiada a les instal·lacions. Vine i aprèn l’art de pescar galeres de la mà dels que tenen molt d’ofici i segueix el recorregut que fan les galeres des de les barques fins a la llotja. Aforament limitat. Inscripció prèvia.

Divendres, 24 de febrer

GALERES EN VIU

  • De les 17h a les 18 h, a la Confraria de Pescadors de Cambrils: Visita guiada a les instal·lacions. Vine i aprèn l’art de pescar galeres de la mà dels que tenen molt d’ofici i segueix el recorregut que fan les galeres des de les barques fins a la llotja. Aforament limitat. Inscripció prèvia.

Diumenge, 26 de febrer

ESMORZAR DE FORQUILLA AMB VINILS I GALERES

  • De les 11h a les 13h, al Parc del Pescador: Fregida de galeres i calçots de Cambrils amb Oli d’Oliva Extra Verge QVextra de la Cooperativa de Cambrils, en companyia d’actuacions musicals. Preu degustació: 6 euros.

CONCURS “DE LA MAR ALS FOGONS” PER A JOVES CUINERS/ES

Concurs “De la Mar als Fogons” per a joves cuiners/es

XVIII concurs a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Dimecres  1 de febrer: selecció dels semifinalistes

D’entre totes les propostes d’aplicacions amb galera rebudes, un grup d’experts seleccionarà un màxim de 8 receptes per a participar en el concurs.

Divendres 24 de febrer: Concurs i lliurament de guardons

Els/les joves seleccionats/des elaboraran, a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, les seves propostes gastronòmiques, i les exposaran davant un jurat. El concurs s’iniciarà a partir de les 9 h i fins a les 14 h. A les 14 h es portarà a terme l’acte d’entrega de guardons als/les guanyadors/es de l’edició d’enguany.

Paraules clau:

Notícies relacionades