Back to top

Més de mil participants a la caminada poètica entre Reus i Almoster

El Cicle de Caminades Populars Rutes Reus ha arrencat aquest diumenge amb el recorregut Reus-Almoster. Al Mas Picarany s'hi ha fet una lectura de poemes de Ferrater.

Esport i poesia s'han unit en la primera caminada popular d'enguany. Més de mil persones, de totes les edats, han participat en la ruta que ha unit Reus i Almoster. Un recorregut senzill, de 10 quilòmetres, que els més ràpids han completat en menys de dues hores, mentre que els últims l'han acabat en unes tres hores. 

Les ganes de caminar, juntament amb la forta baixada de la incidència covid i el valor afegit del recital de poemes, han contribuït a l'alta participació de l'activitat.

La propera caminada popular està prevista pel diumenge 20 de març. Mentre que el proper acte dedicat a Gabriel Ferrater serà aquest dimarts al teatre Bartrina i suposarà el tret d'inici de l'Any Ferrater.

Recital de poemes

El punt àlgid de la caminada ha estat al seu pas pel Mas Picarany on la família de Ferrater hi va viure durant la Guerra Civil. Allí s'hi ha fet un recital del poemari de Gabriel Ferrater amb la voluntat d'unir cultura i esport. La tria dels poemes no ha estat aleatòria, des de les Biblioteques Municipals de Reus s'ha treballat un recull d'obres del poeta reusenc, des de les més famoses a d'altres més desconegudes.

Paraules clau:

Notícies relacionades