Back to top

'El més segur és celebrar el Cap d'Any amb la nostra bombolla de convivència'

Procicat ha fet un reguitzell de recomanacions envers la celebració de Cap d'Any

El Procicat ha recomanat aquest migdia celebrar el cap d'any amb la bombolla de convivència. És la recomanació que ha fet Isabel Ferrer, subdirectora del Procicat, que també ha fet balanç de les últimes dades de la pandèmia. A la vegada, ha fet un reguitzell de recomanacions en cas de trobades socials, reiterant la necessitat de complir les mesures de seguretat. D'aquesta manera, Ferrer ha recomanat que les sobretaules no s'allarguin més del previst, fer-les en espais ben ventilats, així com també ha demanat que s'evitin els trajectes innecessaris. 

Per la seva part, el conseller Miquel Sàmper ha fet una crida a la prudència, tot i valorar positivament l'arribada de les vacunes. De fet, apunta que la immunització de grup no arribarà fins d'aquí un any, motiu pel qual no es pot abaixar la guàrdia. 

Així, no es prenen noves mesures de cara a la celebració de Cap d'Any, però sí que es mantenen les que la Generalitat ja havia anunciat setmanes enrere per celebrar les festes nadalenques, concretament el 21 de desembre. En aquest sentit, la consellera de Salut Alba Vergès, ha fet èmfasi en la protecció del conjunt de la societat, que insisteix, cal que es mantinguin durant les properes setmanes. 

Per Cap d'Any, el toc de queda es manté a la una de la matinada, segons ha reiterat el govern en roda de premsa. 

Ara bé, des del govern han insistit que les dades de coronavirus creixen, tot i que s'ha pogut contenir la velocitat de transmissió. Malgrat tot, Vergés ha assenyalat que cal seguir celebrant festes de forma atípica, amb menys participants i amb mesures de seguretat per reduir riscos. 

Paraules clau: