Back to top

Més startups i més inversió estrangera al Camp de Tarragona durant el 2022

Aquestes empreses amb un alt contingut tecnològic han crescut gairebé un 30% durant l'any passat i ocupen a 460 persones, dedicant-se principalment als sectors de la salut, els serveis empresarials i el contingut digital.

Creix el nombre d'empreses emergents i la capacitat d'atracció d'inversions estrangeres al Camp de Tarragona durant el 2022. En concret, aquestes empreses amb un alt contingut tecnològic han crescut gairebé un 30% durant l'any passat i ocupen a 460 persones, dedicant-se principalment als sectors de la salut, els serveis empresarials i el contingut digital.

Són xifres que ha anunciat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en un acte al CaixaForum de Tarragona amb 160 directius i directives d'empreses tarragonines per presentar els serveis i ajuts d'ACCIÓ per aquest 2023. Durant la conferència, que s'ha dut a terme en format 'late night' i amb la gravació d'un pòdcast, Torrent ha destacat "l'alt pes industrial" del nostre territori, per sobre de la mitjana de Catalunya amb una situació logística estratègica i remarcant el lideratge del Port de Tarragona.

Factors que, segons afirma, van aconseguir captar gairebé 300 milions d'euros d'inversió estrangera al Camp de Tarragona el 2022, un 40% més que l'any anterior. Destaca la sud-coreana ILJIN que s'establirà a Mont-roig del Camp. Una arribada que des del govern de la Generalitat esperen que no sigui la darrera a casa nostra i que alguns dels 600 possibles projectes amb els quals treballa actualment acabi quallant.

En el marc de la jornada el conseller Torrent també ha donat a conèixer que, "a través d'ACCIÓ, el Govern destinarà enguany 200 milions d'euros en ajuts, serveis i programes a la indústria i la competitivitat de les empreses, un 22% més que l'any 2022". El conseller ha assegurat que aquests ajuts es materialitzaran en àmbits com la internacionalització o la innovació, "que són clau per la competitivitat de les empreses, a escala individual, però també de manera agregada per al conjunt del país".

Paraules clau:

Notícies relacionades