Back to top

Mesos d'obres a la Rambla Jaume I de Cambrils

Van iniciar-se el passat mes de febrer i tenen una durada prevista de 10 mesos.

Els treballs de pavimentació i col·locació de la rigola central de la Rambla Jaume I de Cambrils ja s’han iniciat, i en el propers dies començaran altres com el soterrament dels creuaments de línies elèctriques. Des de finals del mes de juny, el tram de la rambla més proper al Club Nàutic ja compta amb la circulació habitual, tant de vehicles com de persones, després de quatre mesos de treballs.

"La gent que volia venir a comprar havia de fer gairebé tot el tomb fins al final de la rambla, i molta gent no venia", explica la dependenta de la botiga Ukiyo Cambrils, Míriam Martorell, qui afegeix que la impossibilitat de conduir i aparcar pels carrers adjacents també va complicar la situació. La propietària de la botiga Oh teens, Maria Teresa Batlle, detalla que a aquesta zona de la rambla "no han fet absolutament res, només han passat unes tuberies i han tapat".

"Era impossible tenir clients a la terrassa" a causa del soroll de la maquinària, afirma la copropietària de la gelateria La Jijonenca, María Alejandra Martínez. Les tres botigueres coincideixen que des de Sant Pere ha tornat la vida al seu tram de la Rambla Jaume I.

Rambla Jaumne I

6 mesos d'obres ja

El tram que va des del Parc del Pescador fins a la intersecció amb el carrer de les Drassanes continua amb talls i obres dia rere dia. El propietari i cuiner del restaurant Can Bosch, Arnau Bosch, explica el problema que comporta la pèrdua de les places de pàrquing quan els clients volen dinar o sopar al restaurant, i l'encarregat de Saudàvel Herbolari, Rodrigo Fuentes, qualifica l'estiu a la Rambla Jaume I i la plaça d'Aragó com un estiu "mort".

Tant la gerent de l'Hotel Port Eugènia, Maria Eugènia Arboi, com la perruquera de la perruqueria "Carme i filles", Alejandra Fortuny, comenten la baixada de clients. Hi ha hagut unes baixades entre un 25-30% de facturació, quantifica Arboi, qui aprofita per manifestar una bona "sensibilitat" per part de l'empresa constructora i l'Ajuntament.

Les obres de la Rambla Jaume I van iniciar-se el passat mes de febrer i tenen una durada prevista de 10 mesos. Per tant, es calcula que abans de 2023 la remodelació d’una de les vies principals del municipi costaner sigui una realitat. Tots els botiguers i comerciants tenen clar que el resultat final els beneficiarà i revaloralitzarà la zona.

Paraules clau:

Notícies relacionades