Back to top

Mesures sanitàries i recorregut de la Cavalcada de Reis de Reus

La Cavalcada de Reis de Reus manté el mateix recorregut tradicional que els altres anys i, com a novetat, incorpora l'ús de la mascareta per a tots els participants, inclòs el públic.

La Cavalcada començarà a les 18:30 h, després que els Reis hagin arribat a la plaça d'Anton Borrell a les 16:30 h, on seran rebuts per l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens. 

Ús obligatori de la mascareta

Des de l'Ajuntament i per tal de garantir la seguretat de la Cavalcada es demana que els nens i nenes no baixin de les voreres i, com que no es pot mantenir la distància entre el públic, tothom haurà de portar mascareta. Per col·laborar en la seguretat de l'esdeveniment, patges, músics i tots els participants a la Cavalcada també portaran mascareta. 

Recorregut de la Cavalcada de Reis 2022

 1. Carrer Ample
 2. Plaça de la Llibertat
 3. Avinguda Prat de la Riba
 4. Avinguda President Companys
 5. Carrer Sant Joan
 6. Raval de Jesús
 7. Raval de Martí Folguera
 8. Raval de Robuster
 9. Raval de Sant Pere
 10. Plaça de la Sang
 11. Raval del Pallol
 12. Plaça Catalunya,
 13. Raval de Santa Anna
 14. Carrer Salvador Espriu
 15. Carrer de l’Amargura
 16. En arribar a la plaça del Pintor Fortuny, només els Reis damunt les bigues romanes i el seu seguici seguiran per l'avinguda Prat de la Riba, carrer dels Recs, carrer de la Lleona, carrer Llovera i Monterols fins a la plaça del Mercadal.

Recollida de cartes

campament dels reis mags

La recollida de cartes serà al parc de Sant Jordi, els dies 2, 3 i 4 de gener, en l’horari de 10:00 h a 13:30 h i de 16:30 h a 20:30 h. Tot i que l’entrada s’organitzarà amb grups, per poder recórrer el campament dels patges fins a arribar a la haima on els patges reials recolliran les cartes per fer-les arribar als Reis Mags, no es requereix invitació prèvia.

L’ús de la mascareta serà obligatori a l’hora de fer cua i a l’interior del parc. L’entrada es farà pel carrer General Moragues (plaça de la Llibertat) i la sortida per la plaça d’Anton Borrell.

A partir del dia 27 de desembre es començarà a tematitzar el parc, delimitant així l’espai, per tant, per accedir a la zona de jocs per a nenes i nens i a la zona d’esbarjo per a gossos, s’haurà de fer per la rampa del carrer d’Antoni Gaudí i per l’entrada de la plaça de l’Univers.

Els Patges reials arribaran a la ciutat uns dies abans, el dimecres dia 29 de desembre. Faran una salutació des del balcó de la Casa Rull a les 18:00 h i tot seguit faran una cercavila pels carrers de la ciutat, un recorregut que repetiran l’endemà 30 de desembre a les 11:00 h i a les 18:00 h.

Campanyes i adhesions

reis

Com en els darrers anys, l'Institut Municipal Reus Cultura s’ha adherit a la campanya "Cap infant celíac sense caramels" promoguda per l’Associació Celíacs de Catalunya, garantint que tots els caramels que es repartiran, tant a la recollida de cartes com a la cavalcada, seran sense gluten. En aquest sentit, en total es repartiran tres tones i mitja de caramels de sabors diferents. 

L’altra campanya a la qual també s'adhereixen els organitzadors és la promoguda pel Club MamasG, ara amb el suport de l’Associació Divers i l’Associació Supera’t de Reus, que lluiten per donar visibilitat i normalitzar les diverses condicions de nenes i nens amb capacitats diferents. És la campanya Nadal Inclusiu “Un Nadal per a tu i per a mi”, que permetrà, a part de poder facilitar un accés inclusiu a la recollida de cartes, arribar a totes les llars i donar visibilitat a les diferents diversitats i necessitats i així donar-les a conèixer a les famílies i als més petits, creant consciència social.

L’arribada dels Reis Mags serà a la plaça d’Anton Borrell, a les 16:30 h. Abans de començar la Cavalcada des del carrer Ample a les 18:30 h, visitaran la zona de pediatria de l’Hospital Sant Joan de Reus. 

Entitats col·laboradores

Des de Reus Cultura es vol agrair especialment la col·laboració a totes les persones i entitats que s'han implicat en l'organització i realització de la Cavalcada de Reis de Reus 2022 i que són Associació d’Amics del Cavall de les comarques de Tarragona, Bravium Teatre, Llops Teatre i Associació de Senegalesos de Reus. També s'agraeix la participació d'AEG La Mulassa, Rebullits teatre, Associació la Poncella de la Rosa de Reus, Batucats del bolet, Aula de Sons, Banda Simfònica de Reus, Banda Pare Manyanet i Cobla Reus Jove. Finalment, també es vol agrair els diferents departaments de l'Ajuntament de Reus que prenen part en l'organització i el bon desenvolupament de tota la festa.

Paraules clau:

Notícies relacionades