Back to top

Miami Platja adaptarà l'avinguda central als vianants i ciclistes

El projecte consisteix en eliminar els vials laterals i ampliar les voreres, incloent-hi un passeig i un carril bici. Des de l'Ajuntament voldrien començar el projecte a finals d'any, tot i que encara han de trobar la manera de finançar-ho. Els botiguers de la zona creuen que el projecte els ajudaria a guanyar impuls més enllà de l'època d'estiu. 
Miami Platja adaptarà l'avinguda central als vianants i ciclistes

Miami Platja vol canviar-li la cara a l'Avinguda Barcelona, l'eix viari central que divideix el nucli en dues meitats. L'Ajuntament de Mont-roig del Camp assegura estar preparant un projecte que consisteix en eliminar els vials laterals, paral•lels a la carretera N-340, i ampliar les voreres reconvertint-les en un passeig i un carril bici. Les obres es concentrarien en un tram d'1,7 quilòmetres, dels quatre quilòmetres de longitud que té l'avinguda. "És el tram central de Miami Platja, on hi ha més activitat econòmica", defensa l'alcalde de Mont-roig del Camp, Francisco Morancho. 

El consistori, que enguany ha augmentat la partida per a inversions un 316%, no n'ha inclòs cap destinada a aquest projecte. Tot i això, asseguren tenir marge per a fer una modificació de crèdit al llarg de l'any. "Evidentment afectarà l'endeutament de l'Ajuntament, però ni molt menys arribarem als topes que ens marca la llei", manifesta Morancho. 

Els problemes de l'estat actual de l'avinguda són la manca de passos de zebra, que porta als vianants a creuar la carretera sense seguretat, l'espai reduït que tenen els restauradors per a posar-hi les seves terrasses i la falta d'aparcament. "El centre de Miami diuen que és aquest, i quan li diem a la gent es posa a riure perquè aquí no hi ha lloc per a què els turistes puguin passejar o per muntar-hi terrasses", lamenta Juani Pardo, propietària d'un restaurant ubicat a l'avinguda. 

Tot i veure el projecte amb bons ulls, els botiguers s'hi neguen a haver de pagar qualsevol aportació extraordinària. "Aquí cada vegada que es fa alguna cosa es fan contribucions especials. Espero que en aquesta ocasió hagin contat amb què el comerç no està com abans", afirma Francesc Julve, propietari d'una botiga. 

El projecte s'escolta per primera vegada l'any 2010. Ara l'Ajuntament vol començar les obres a finals d'any, o principis del 2018. Segons expliquen, la idea és pagar una part del projecte amb diners i l'altra mitjançant una permuta de terrenys de propietat municipal. Tot i això, encara no tenen cap pressupost al respecte.