Back to top

Milers de persones en Marxa per la Llibertat

Aquest dimecres han començat les Marxes per la Llibertat a tot Catalunya organitzades per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium. Més d'un centenar de reusencs no han volgut faltar a la caminada, com els Avis i Àvies per la Llibertat que s'han adherit a la iniciativa a Torredembarra. La columna tarragonina seguirà camí cap a Barcelona per arribar-hi aquest divendres.
Milers de persones en Marxa per la Llibertat

Alguns han matinat per començar la marxa des de l'inici, a Tarragona. D'altres, com les Avis i Àvies per la Llibertat de Reus, s'han desplaçat amb transport fins al primer punt d'avituallament situat a Torredembarra. El col·lectiu reusenc no ha volgut faltar a la cita malgrat que el recorregut a peu no els és fàcil. És per això que els impulsors de la Taca d'Oli han caminat des de d'aquest punt de trobada fins a Sant Vicenç de Calders, tot plegat, per demanar el que ja fa dos anys que porten reivindicant, dia rere dia, a la plaça del Mercadal de Reus; la llibertat dels presos polítics. 

Torredembarra és el punt on s'han adherit a la iniciativa centenars de persones i junts han seguit el pas direcció el Vendrell per continuar fins a Vilafranca del Penedés, punt final del tram d'avui de la Marxa per la Llibertat a Tarragona. Entre càntics diversos per reclamar la llibertat dels presos polítics, milers de persones han enfilat la Nacional 340 en una de les columnes de les marxes organitzades per Òmnium Cultural i l'Assamblea Nacional Catalana.

Òmnium Cultural condema les càrregues policials i es desvincula dels aldarulls

Des d'Òmnium Cultural s'ha volgut condemnar les càrregues policials tant del dilluns com les d'aquest dimarts a les capitals catalanes. S'ha apel·lat a una violència desmesurada per part dels cossos de seguretat, assegurant que ells senpre han mantingut la lluita pacífica. 

Última parada, Barcelona

Tarragona s'ha sumat a Girona, Vic, Berga i Tàrrega, punts inici de les altres 4 columnes que formen part de les Marxes per la Llibertat. Està previst que els els tarragonins arribin fins a Martorell aquest dijous i ja divendres, es trobaran amb els caminants de Tàrrega per arribar plegats a Barcelona.

Paraules clau: