Back to top

El millor vi català del 2022 es fa al celler de Capçanes

La desena edició dels Premis Vinari ha atorgat al vi Cabrida 2020 la qualificació de millor vi català, mentre que un vi del Penedès ha rebut el títol de millor vi escumós de Catalunya

El vi més ben valorat d'enguany als Premis Vinari és el Cabrida 2020, un vi de la DO Montsant, elaborat al celler de Capçanes, i fet totalment de garnatxa negra procedent de vinyes velles, d’entre 60 i 110 anys. Les vinyes de les que s'obté el raïm s'estenen sobre un sòl d’argila i granit, i en terrasses. La collita es fa de manera manual, i el vi passa un any d'envelliment en tines de roure francès. La seva producció es limita a 3.500 ampolles.

D'altra banda, el millor escumós català, el Josep Coca 2015, prové de vinyes velles de la finca de Sabater i Coca, a l’Alt Penedès.

Paraules clau:

Notícies relacionades