Back to top

Millorar el català dels rètols dels comerços de Reus

Amb l'acció 'Els rètols, en català' s'han repartir diferents vocabularis relacionats amb l'alimentació entre els paradistes dels Mercats de Reus per impulsar l'ús de català correcte al comerç.

El Centre de Normalització Lingüística de Reus, amb la col·laboració de l'Ajuntament i els Mercats de Reus, ha impulsat la campanya "Els rètols, en català". Es tracta de cinc vocabularis del sector de l'alimentació per tal d'augmentar l'ús del català als rètols comercials i millorar-ne així la qualitat lingüística. L'acció  consisteix a repartir uns vocabularis amb versió català- castellà i castellà- català entre els paradistes dels Mercats de Reus.

La iniciativa està impulsada pel Centre de Normalització Lingüística en col·laboració amb la regidoria d'Empresa i Ocupació i està emmarcada dins del Pla Ofercat Reus per fer augmentar l'ús del català al comerç de la ciutat, un pla que es posa en marxa també amb unes visites a 100 establiments regentats per població estrangera de la ciutat de Reus.

vocabularis del rètols de la campanya 'Els Rètols, en català'


La intenció és repartir aquests materials també al Mercat del Camp i als diferents comerços adherits al Tomb de Reus i la Unió de Botiguers.

Paraules clau:

Notícies relacionades